www.bellashorna.se

https://www.facebook.com/bellashorna

Järnvägsgatan 2
455 61 Dingle

Telefon:        +46524 421 62  

Öppettider:

Mån – fre 10 -18 lunchstängt 13-14

Lördagar 10 – 13    

 

Kör av E6 vid avfart 101. Ta vänster i rondellen ta 3:e avfarten. Kör 4,7 km. Ta 1:a avfarten höger i rondellen in på Järnvägsgatan. Bellas Hörna ligger direkt på höger sida. 

Mitt i vackra Bohuslän ligger orten Dingle. Där träffar vi Katarina Blomkvist i sin butik Bellas Hörna. Butiken startades 1995 av förra ägaren Bella, men drivs sedan hösten 2015 av Katarina som då övertog verksamheten.

 

Katarina visar runt i sin härliga butik som förutom garn och allt man behöver till det även har tyger, sytillbehör, gardinstänger, kläder, underkläder m.m.

Här finns allt för textilt och sömnad !

I butikens garnavdelning ligger garnerna välsorterade och här finns många av Svarta Fårets garner och kvaliteter.  

Bellas Hörna har bl.a. många färger i Tilda att välja på!

 

Katarina har stickat och virkat upp modeller och dessa pyntar väggarna fint,

väl synliga i butiken för kunder att titta på.  

 

Katarina är utbildad damskräddare med ett stort textilt kunnande och intresse. Om man som kund har problem med sin stickning eller sömnad är alltså Katarina helt rätt person att rådfråga och hon finns alltid till hands med rådgivning, idéer och hjälp. Att byta dragkedja i byxor och jackor, fålla byxor och göra andra mindre justeringar är några av de tjänster som Katarina utför för sina kunder.

Mitt i butiken står ett stort bord där man i lugn och ro kan välja beskrivning och garn. På bordet har Katarina lagt upp maskor i olika garner så att kunder kan prova på att sticka i nya garnkvaliteter. Supertrevligt!

Katarina anordnar även populära och välbesökta stickcafeér 8-10 ggr per termin i samarbete med SV Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi slår oss ner i butikens soffa för en fikastund och under samtalets gång förstår vi hur viktigt det är för Katarina att värna om landsbygden och att vi behöver våra butiker för att våra småsamhällen ska överleva. Hon berättar att valet att ”stå på många ben” är rätt i ett mindre samhälle som Dingle. En mångsidig verksamhet med sömnadstjänster och kursverksamhet utöver mångfald i butikens utbud gör att kunden har många anledningar att titta in.

Om du befinner dig i eller är på resa i Bohuslän så passa på att göra ett besök hos Katarina i Bellas Hörna mitt i Dingle.

Vi på Svarta Fåret önskar Katarina lycka till med sin butik!

 

Nedan hittar du några bilder som visar Bellas Hörnas övriga sortiment.