Garn & Ved

Karlsborg

 

www.garnved.se
WGS84: N 58° 29.143′, E 14° 24.8024′
Nolkärr Augustgården
546 91 Karlsborg

Telefon:        +4670 537 30 99                      

E-post:         garn.ved@telia.com   

öppettider:   ons – fre        13-18                              

                    lör                  10-13

Vecka 29 – semesterstängt

 

En mil söder om Karlsborg finns Heléne Anderssons garnbutik Garn & Ved.

Den ligger trevligt lantligt några hundra meter ifrån väg 195 om du kör mot Hjo. När vi kommer på besök möter Heléne oss på gårdsplanen utanför butiken och hälsar oss välkomna. Med sig har hon sin tonåriga dotter Molly som hjälper till i butiken så ofta hon kan tillsammans med ytterligare en anställd.

Heléne öppnade sin garnbutik hösten 2013 i samband med att hon övertog Eklunds garn i Karlsborg. År 2018 valdes Garn & Ved till Årets Butik av Karlsborgs Handel. Utmärkelsen framröstades av Skaraborgs Allehandas läsare.

Garn & Ved har ett stort sortiment av Svarta Fårets garner och Heléne har sorterat dem i färger i alla nyanser, vilket gör att det är lätt att hitta det du söker. Om du inte vet vad du vill sticka kan du inspireras av alla uppstickade modeller som finns i butiken.

Butiken är ljus och trevlig och innehåller även ett rum med en mysig soffa tillsammans med ett stort bord där Heléne brukar ha kurser på kvällstid. Då och som alltid är alla välkomna med sin stickning och om hjälp behövs finns Heléne till hands med goda råd, vilket är en service hon gärna ställer upp med. Heléne berättar att det händer ofta att kunder stannar kvar en stund, tar sig en kopp kaffe, lite hembakt i kakburkarna och slår sig ner i soffan.

När vi talar med Heléne märker vi tydligt hur glad hon är över sin butik och kursverksamhet. Hon är kreativ, idérik och kommer med synpunkter om våra garner och beskrivningar.

Om du är i Karlsborg så passa på att göra ett besök hos Garn & Ved. Heléne hälsar dig välkommen att ringa även om butiken är stängd, för hon öppnar alltid om hon kan.

Vi önskar Heléne lycka till med sin butik och med drömmen om att utöka sin kursverksamhet i framtiden.