Läser in...
header1_1_

GIVA
ett välgörande garn

Giva är Svarta Fårets välgörande garn! Vill du sticka varma och fina plagg i ull och alpacka samtidigt som du gör gott? Tre kronor av varje sålt nystan Giva går direkt till utvalda organisationer som gör viktiga och hjälpande insatser för barn runtom i världen. Giva är en mjuk och skön mix av ull och alpacka - ett lättstickat och mångsidigt garn i hög kvalité och i en riktigt fin färgpalett. Garnet passar lika bra till mössor och vantar som till större projekt som tröjor. Både barn och vuxna gillar Giva! 

Nedan ser du ett urval av de mönster som stickas i garnet Giva

Organisationer vi donerat pengar till från Giva

Februari 2024

För perioden 1 juli -31 dec 2023 ger vi 15 000 kr till UNICEF och direkt riktat mot att hjälpa barnen i Ukraina. Tusen tack till alla er som bidragit!

Juni 2023

För perioden 1- 30 juni samlade vi in 8 000 kr till SOS Barnbyar. SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. De påverkar myndigheter och beslutsfattare, ser till att familjer får hålla ihop. SOS Barnbyar ger barn och unga förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen.

Januari 2023

Vi är glada att kunna meddela att 25 000 kronor har samlats in från vårt välgörenhetsprogram Knit for Good. Detta kommer att skänkas till Rädda Barnen för att ge barn i konfliktområden mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.

Mars 2022

Vi vill självklart bidra till de goda krafterna som kämpar mot invasionen av Ukraina. Därför skänker vi 25 000 kronor från vårt välgörenhetsprogram Knit for Good till UNHCR.

Stiftelsen Akelius Foundation stödjer UNHCR genom att dubbla de pengar som skänks till organisationerna fram till och med den 31 mars, vilket ger totalt 50 000 kronor i denna oerhört allvarliga situation.

December 2021

Vi är mycket glada att kunna meddela att hela 32000 kronor har samlats in! Detta kommer i dag att skänkas till Musikhjälpens insamling som i år syftar till att motverka barnarbete. Ett väldigt viktigt arbete som vi är stolta över att bidra till. 

Fortsätt att köpa vårt fina välgörenhetsgarn Giva - det dröjer inte längre förrän det dags för nästa utbetalning till en organisation som gör gott.

Maj 2021

Första initiativet inom konceptet kopplar vi till vårt redan befintliga välgörande garn och vårt populära ull- och alpackagarn Moshi blir nu Giva. 3 kr av varje sålt nystan Giva går direkt till utvalda organisationer som gör viktiga hjälpande insatser runtom i världen för barns lärande. Vi kommer löpande att uppdatera kring välgörenhetskonceptet och hur pengarna kommer till nytta.