Läser in...
Hej och välkommen till första delen av mysteriestickningen i Soft Lama Fine!
 
Information om garn och stickor m.m. hittar du här: Information om mysteriestickning
 
Nytt för den här mysteriestickningen är att vi inte släpper ut bild på den uppstickade delen förrän senare under dagen och detta i ett separat inlägg så bara de som vill se, ser det. Många har önskat att endast se beskrivningen och själva få upptäcka hur det blir, så vi gör ett test och ser vad ni tycker om den varianten. :-)
 
Behöver du hjälp så finns några olika alternativ:
Maila oss på blogg@svartafaret.se
Facebookgrupp, mysteriestickning: Svarta Fåret KAL 
Vår Facebooksida: Svarta Fåret (ställ frågan i kommentarsfältet till inlägget)
 
 
Då sätter vi igång och stickar, men först lite information so kan vara bra att tänka på.
 
-Diagrammet visar alla varv från rätsidan. ( = du läser av första varvet på diagrammet (som är rätsidan) från höger till vänster, sedan när du vänder stickningen för att sticka avigsidan så "låtsas du att du vänder diagrammet med".  Dvs du läser av det från vänster till höger istället och stickar am på rm och rm på am. 2 rm tills blir 2 am tills.1 öhpt har vi "ersatt" med  2 am tills och då kommer den luta åt höger, istället för vänster på rätsidan och bilda ett litet "streck". Vill man inte ha det så kan man sticka 2 vridna aviga maskor tillsammans, så kommer dessa luta åt vänster på rätsidan
 
Man kan utföra dessa vridningar på lite olika sett och här är ett: 
Först lyfter du två maskor (en i taget) rätt. (Du kör in stickan i maskan som om du skulle sticka den rät och lyfter den till högerstickan) Lyft sedan tillbaka de två maskorna, som nu är vridna, till vänsterstickan. Se till att garnet ligger framför arbetet och sticka de två maskorna avigt i de bakre maskbågarna.
 
-Kantmaskorna är utöver diagrammet.
 
- Det extra varvet med räta maskor (som står under diagrammet) stickas endast en gång, när du är klar med de 120 varven på diagrammet.
 
 
 
 
(Del 2 släpps söndag 26 mar) 
 

Ha en rolig stickstund! :-)