Läser in...

Hej och hjärtligt välkomna till första delen av vår mysterievirkning i Soft Lama. Som vi skrev i vår info-text tidigare så kommer det att bli något gulligt till en relativt nyfödd knatte. (Det är svårt att säga mer exakt då alla knattar är olika i storlek samt att det varierar från person till person hur man virkar.)

Vi har virkat med virknål 4,5 men om du önskar ett färdigt resultat som är mindre än nedanstående, kan du testa virknål 3,5 eller 4 och virka med det istället. Då blir sulan (och resterande delar) något mindre :-)

Förkortningar
lm = luftmaska
fm = fast maska
hst = halvstolpe
st = stolpe
mb = maskbåge
( ) = antal maskor (De 2 lm i början av varven är också inkluderade i totalantalet och räknas som 1 m)
Förklaringar till hur du virkar olika maskor hittar du i menyn till höger under etiketten "Virkkurser".

Då sätter vi igång och virkar, idag blir det ett par sulor :-)
Välj ut vilken av dina 2 färger som skall vara fg 1 resp färg 2.

Med fg 1:
Virka 11 lm

Varv 1: 2 fm i 2:a lm från nålen, 8 hst och sedan 6 hst i sista m. Nu fortsätter du och virkar tillbaka på andra sidan av luftmask-kedjan: 8 hst, 2 fm i sista m. Slut varvet med en sm i den första fm. (26)

 Varv 2: 2 lm, 1 hst i samma m som de två luftmaskorna, 2 hst i nästa m, 9 hst, 2 hst i var och en av de 5 nästkommande m, 9 hst, 2 hst i sista m. Sm i 2:a lm på de 2 lm i början på varvet. (34)

Vänster bild: Sista maskan på varvet. Höger bild: Slutit varvet med 1 sm i lm


Varv 3: 2 lm, 2 hst i nästa m, hst, 2 hst i nästa, 10 hst, (2 hst i nästa, hst) x 5, 9 hst, 2 hst i nästa. Sm i 2:a lm på de 2 lm i början på varvet. Klipp av och fäst trådarna. Tips! I samband med detta, passa även på att sy igen ev "håligheter" från första varvet med de två lösa trådarna. (42)

Vänster bild: Sista maskan på varvet. Höger bild: Slutit varvet med 1 sm i lm


Trådar fästa, och håligheter igensydda :-)Virka sula nr 2 på samma sätt.