Läser in...

Lagom till påsken, då vi är klara med vår KAL här på Svarta Fåret, så sätter vi igång med en CAL! :-) Vår tanke är att den skall starta torsdag 24 mars och pågå med en ny mönsterdel varje dag i drygt en vecka.

CAL = Crochet-along! Eller Mysterievirkning som det också kallas innebär att vi lägger ut en liten del av ett virkmönster i taget och man virkar allteftersom utan att veta hur slutresultatet kommer att se ut.

Om du älskar att virka och skulle vilja testa på lite olika virktekniker är det här perfekt för dig! Vi kommer tillsammans att virka en babyfilt eller en handduk, som innehåller ett flertal olika virktekniker. Att kunna några olika virktekniker ger en otrolig frihet och du kan skapa/ändra mönster efter tycke och smak. Tex har vi ett grundmönster till virkade mössor (6 storlekar) i garnet Tilda, som du skulle kunna virka efter och byta ut några varv med st mot andra virktekniker, och få din egna personliga mössa.


Förkunskaper
Vi kommer att använda oss av:
lm - luftmaskor
sm - smygmaskor
fm - fasta maskor
hst - halvstolpar
st - stolpar
dst - dubbelstolpar
Utifrån dessa virkar vi en massa olika mönsterkombinationer. Under etiketten "Virkkurser" till höger i menyn finns steg för steg-beskrivningar till ovanstående virkmaskor.
Vi kommer att göra ökningar och minskningar av maskor och virka "flerfärgsvirkning". Skulle du uppleva att något varv är för avancerat går det jättebra att bara virka t.e.x stolpar det varvet.

Inom kort skapar vi en Facebookgrupp där du kan vara med om du vill diskutera eller se på bilder på andras virkningar. Vi återkommer med information om detta!

Tillägg 16/3: Nu finns en Facebookgrupp för detta, välkommen: Svarta Fåret CAL

De här färgerna kommer Svarta Fåret att virka med :-)


MATERIAL
Material handduk(ar): 7 nystan, i 7 olika färger  Tilda Bamboo (alt Tilda)
Material filt: Totalt 8 nystan Tilda Bamboo (alt Tilda): 1 nystan i 6 olika fg och 2 nyst i en fg .
Virknål: 3 eller 3,5 beroende på hur löst/hårt du virkar.
Virkfasthet: 22 fm = 10 cm
Det finns många olika sorters virknålar, både ergonomiska och "vanliga". Prova dig fram till vad som passar dig bäst.