Läser in...

Hej och välkomna till Svarta Fårets mysteriestickning 2016!
Nu är det dags att lägga upp maskorna :-)

Vi kommer som sagt var att köra två varianter på den här mysteriestickningen; "Originalvarianten" och "Nybörjarvarianten" Båda stickar efter samma diagram men slutprodukterna kommer att se olika ut. Diagrammet kommer att ligga mellan texten till "Originalvarianten" och "Nybörjarvarianten" så det skall vara lätt för alla att se den. Det går att ladda ned och skriva ut diagrammet. Det kan underlätta att göra det och där notera vilka dina färger är.

Originalvarianten:  Passar dig som är van vid flerfärgsstickning.
Nybörjarvarianten:. Perfekt för dig som tycker om att sticka men inte har testat flerfärgsstickning tidigare.

Läs förhandsinformationen om mysteriestickningen i ett tidigare inlägg
Det är första gången vi gör detta och det känns jättespännande. Har du några funderingar eller frågor så är du välkommen att ställa dem i kommentarsfältet nedan. OBS att det kan ta en stund innan kommentaren syns, men vi kommer att svara så fort vi kan. Du är även välkommen att gå med i vår Facebookgrupp: Svarta Fåret KAL och där kan du se andras stickningar och diskutera!


 Då kör vi......


Originalvarianten:
Lägg upp 165 m med fg 1, på jumperst 2½ och sticka 8 v resårst: X 1 rm, 1 am X.
Byt sedan till st 3, sticka mönsterstickning efter kantm, enl diagrammet v 1 -11. OBS minska 17 m jämnt fördelat över 1:a v på mönsterstickningen, genom till sticka 2 m tills, 17 ggr. Det finns nu  148 m på stickan.MÖNSTERDIAGRAM till original & nybörjarvariant
Sticka mönster efter kantm. Sticka slätstickning, förutom på ev gråmarkerade varv. De stickas med am från räts eller med rm från avigs.

 
 
 


Nybörjarvarianten:
Lägg upp 22  m med fg 1, jumperst 3 och sticka 8 v resårst: X 1 rm, 1 am X.
Sticka sedan mönsterstickning efter kantm, enl diagrammet v 1 -11.

Tips: Om du tycker det är svårt att sticka med 3 olika färger på ett varv, så ta samma färg på båda hjärtan så blir det bara 2 färger att hålla reda på. Det gjorde vår nybörjare som har varit med och test-stickat. Hon märkte även att hon stickade am väldigt löst så hon gick ned till stl 2,5 på stickorna de varven det stickas am.
Hon tyckte även att det var lite klurigt att läsa av diagrammet så hon gjorde en rad för mycket på hjärtat, men det blev ju fint ändå! Efter detta kommer hon att skriva ut diagrammet så att hon kan stryka över rad för rad vartefter hon har stickat dem.

 Nästa del publiceras söndag 7 februari
(Tidigare delar på Mysteriestickningen kommer att ligga kvar på bloggen, så du kan sticka i din egna takt!) För att se tidigare delar klicka på etiketten Mysteriestickning till höger i menyn.