Läser in...
Temperaturfilten - Del 5

Temperaturfilten - Del 5

Posted: 30 April, 2024
Writer: Rebecca Sköld
Category:

Hej på er!

En tredjedel av året har nu gått och nu får vi väl ändå säga att våren har kommit i gång ordentligt. Här i Sverige har stora delar av landet fått känna på aprils överraskningar, det ständiga aprilskämtet som inte vill hålla sig till endast en dag. Många av oss fick känna på en ny våg av snökaos lagom tills vi trodde att våren var säkrad. Här hemma hos oss ställdes skoltrafiken in, det låg fordon i diket och till och med bärgaren kanade av vägen. I det lilla samhället där jag bor med min familj var det de med egen traktor eller fyrhjuling med plog som stod för att hjälpa folk ut ur sina hus. Sen hade vi inte mer än vant oss vid det så smälte allt bort på mindre än två dygn. Det var verkligen aprilväder i dess mest bokstavliga bemärkelse.

Aprilsk_mt_sn_

Nu går vi in i maj månad, förhoppningsvis med sol och värme, vackra blommor och härliga färger i våra filtar. Snart är vi halvvägs igenom, kämpa på! Jag tycker om att alltid försöka koppla de här inläggen till vad som sker runt oss i naturen eller något som på något sätt hör ihop med den här dagen. Just idag är det 1:a maj vilket officiellt är vårens första dagen. Sista april är som många vet den dag som vi skickar ut vintern och välkomnar våren med full kraft. Men även historiskt är första maj en viktig dag. 1:a maj är den internationella arbetarrörelsens dag och en dag då det på många platser har varit väntat men framför allt tillåtet att demonstrera för sina rättigheter i arbetslivet.

Nog av historialektionen, nu går vi till filten. Idag tänkte jag visa bilder från några av de som virkar temperaturfiltar för att vi ännu mer ska kunna inspireras av varandra. Här är några exempel från vår Facebook-grupp, är du ännu inte med där så hittar du den HÄR.

erica-burling

Erica Burling

zirri-wolkenschaf

Zirri Wolkenschaf

emma-per_s

Emma Perés

sandra-gustafsson_1

Sandra Gustafsson

Ingrid-peters-sneller_1

Ingrid Peters-Sneller

siv-ekman

Siv Ekman

malin-pettersson

Malin Pettersson

sofie-de-zutter

Sofie De Zutter

maria-kamfjord

Maria Kamfjord

Vilka härliga färgkombinationer vi får se! Visst är det häftigt hur olika de blir både av färgval, hur temperaturen skiljer mellan olika platser samt vilken kantfärg man har valt?

Under april har jag själv virkat mina rutor med virknålen Easy Grip från Pony. Det är en virknål av metall med ett handtag i gummi, den har en lätt urgröpning för tummen. Min första känsla var att den var lite motsträvig och att det tog emot lite grann när jag virkade. Den kändes helt enkelt inte riktigt som en virknål i metall brukar kännas, men efter några rutor vande jag mig vid det och måste ändå säga att jag är positivt överraskad. Det är en virknål som är skön att hålla i tack vare gummihandtaget. Den är otroligt prisvärd och helt klart en av de virknålar jag skulle rekommendera om det är någon som just ska prova på virkningen. Nu i maj kommer jag att testa på virknålen Swing maxi från Addi som är en variant på Swing som ni redan har sett här i bloggen. Den har en något längre spets mellan krok och handtag och känns som en virknål som är rätt unik i sitt slag.

virknalar_maj

Sist men verkligen inte minst ska jag berätta vilka som har vunnit i den tävling som vi har haft i vår Facebook-grupp. Första priset är den enorma, härliga projektväskan från det danska företaget Muud. Ni har också haft chans att vinna två nystan till er filt.

Så, trumvirvel! Den som vinner väskan från Muud är Linda Sehlstedt!
Ni som vinner garn till er filt är Evelyne van der Kaay, Gun Adrian, Caroline Vestin, Zirri Wolkenschaf och Eva Söderberg. Grattis! Det ni nu behöver göra är att skicka ett mail till kundservice@eddna.se med namn, adress och vilken färg på garnnystanen ni önskar så att vi kan skicka vinsten till er!

1-maj-filt

Stort lycka till med era filter så hörs vi igen om en månad!

/Rebecca.