Läser in...

 


Kjolen passar till en 4-åring ungefär men mönstret kan justeras till en mindre eller större storlek.

Garn: Tilda

Virknål: 3

Info:
Kjolen virkas från ena sidan till andra, så ett varv går allts¨från linningen ned till kjolens nederkant, och nästa varv från kjolens nederkant upp till linningen. Så fortsätter man att virka så, upp och ned, tills man nått rätt bredd på kjolen, då sys första och sista varvet ihop med nätta kaststygn.

Första gången du virkar V1 virkar du fm som vanligt i luftmaskorna, du börjar i ".a lm från nålen  och virkar 10 fm. Sedan längre fram när du upprepar V1 virkar du bara i yttre maskbågen, så att en "resårkant" bildas i linningen.

På varv tio virkar du 2 lm på ett ställe, det blir hålen där du trär genom "skärpet". Nästa varv virkar du 2 fm över de två lm.

Virkad kjol
66 lm
V1: 1 lm,10 fm i yttre maskbågen, 55 st
V2: 55 st, 10 fm i yttre maskbågen. (första st ersätts med 3 lm)
V3-8: Upprepa V1 och V2
V9: 1 lm, 10 fm i yttre maskbågen, 55 st
V10: 55 st, 4 fm i yttre maskbågen, 2 lm, 4 fm i yttre maskbågen.
V11- 80 Upprepa V1 till V 10.
V81- V86: Upprepa V1 och V2

Sy ihop sidorna, men sy bara ihop stolparna. Lämna fm till ett sprund. Virka 15 lm och sy fast som en öggla på ena sidan av sprundet och sy fast en knapp på andra sidan.

Skärp: Virka 200 lm. Trä lm-kedjan upp och ned genom hålen på kjolen och knyt en rosett.

Du kan ändra storleken genom att ta bort/lägga till två mönsterrapporter (en mönsterrapport = v1-v10) för att ändra vidden och ta bort/lägga till hst för att justera längden