Läser in...

 


Såhär virkar du dessa grytlappar:

Virknål: 4
Garn: Dubbelt garn Tilda
 
Virka 39 luftmaskor. Vänd.
Hoppa över två lm, virka 1 fm och 1 st i samma m *Hoppa över en fm, Virka 1 fm + 1 st i nästa m*.  Upprepa *-* varvet ut. Vänd.
Virka 1 lm, *Hoppa över en fm, Virka 1 fm + 1 st i nästa m*.  Upprepa *-* varvet ut
Upprepa detta tills grytlappen har blivit lika hög som bred. Klipp av tråden och fäst

Virka sedan fm med enkelt garn runt hela grytlappen (alt kan du virka en fm i varannan m och en lm emellan), och 15 lm i ett av hörnen, till upphängning. 

Om du vill kan du virka på spetsar på sidorna, här är tre förslag:

Spets rosa grytlapp: Popcornspets.
Virka ett popcorn i var tredje m, och där emellan 3 lm. (Virka 12 fm runt upphängningen). I första popcornet ersätts första st med 3 lm.
 
Popcorn: X Gör ett omslag, Stick nålen genom maskan på varvet och drag igenom garnet (3 m på nålen). Gör ett omslag och drag genom de första 2 m på nålen. Upprepa från x ytterligare 2 ggr. Gör ett omslag och drag genom de 4 m på nålen.

Spets syrenlila grytlapp: Pluppspets.
Börja med en sm.Virka sedan 2 lm, och en sm i andra lm från nålen. Virka en fast m. Upprepa detta runt hela grytlappen. (Runt upphängningen blir det 7 pluppar)

Spets gammalrosa grytlapp: Sågtandsspets
Börja med en sm och virka 3 lm, och sedan en sm i första lm från virknålen och en fm i andra lm från virknålen, Virka sedan en fm i nästa och upprepa detta runt hela grytlappen. Virka 15 fm runt upphängningen